AVUI CONEIXEM L' ÀGUILA PEIXATERA


L'àguila peixatera, àguila d'estany o àguila pescadora (Pandion haliaetus) és un rapinyaire que és l'única espècie del gènere Pandion i de la família dels pandiònids (Pandionidae). Té la part superior de color marró fosc i la inferior blanca amb taques fosques. Medeix uns 51-58 cm. Quan vola mostra les ales llargues i anguloses, que bat lentament. S'alimenta exclusivament de peixos, que captura -tant a les zones humides com a la mar- llançant-se en picat. Des del seu lloc de guaita es llença contra l'aigua quan els peixos, que es troben prop de la superfície, tant al mar com als embassaments o als rius. Durant l'atac no arriba a cabussar-se del tot i s'ajuda amb unes escates que té als dits amb ungles llargues i corbes. Aquesta modificació, com la del bec ganxut i la del dit extern, que té una bona mobilitat per fer més pressió, li serveixen per subjectar millor les seues lliscadisses preses. Alguns individus són sedentaris i d'altres emigren fins a l' Àfrica. Nia en els penya-segats i el volum de la posta és de 2-4 ous, normalment de 3. La femella pon de febrer a març, i els polls fan eclosió a mitjan març i resten dins el niu fins a la darreria de juny o començament de juliol. Amb un poc de sort es poden observar alguns exemplars d' aquesta au en perill d' extinció en la zona de la reserva marina  Nord de Menorca, entre Calan Carabó i Pregonda. Per cert, recordau que dissabte no tenim cau. Ens veiem el proper dissabte 25/05/013. Bona Cincogesma. Sempre a Punt.