SISCU BOSCH PRESIDENT ESCOLTES DE MENORCA (1)

Benvolguts amics, vos posarem en dues parts la entrevista feta per en Silve Pons, al president d' Escoltes de Menorca  i antic cap del nostre Agrupament, en Siscu Bosch. Aquesta va ser publicada pel setmanari  Iris de Ciutadella ara fa just uns mesos. La Farem en dues  parts. Aquí teniu la primera. - Enhorabona president! Formar part de l’equip diocesà d’Escoltes de Menorca és una gran responsabilitat però no ens estranya veureus- hi perquè crec que vau néixer amb foulard (el característic mocador escolta)! - No tant! Als 6 anys, vaig participar al primer campament de la meva vida, amb Creu Roja Joventut a La Vall, on hi feia de monitor el meu conco Guillem Taltavull. Després d’estar vinculat a aquest centre durant uns anys, als 12, vaig seguir al meu conco fins al club parroquial de St. Antoni Mª Claret, i pocs anys després, veuria com aquest es convertia en agrupament escolta i s’associaria amb Escoltes de Menorca. Als 18 anys, ja vaig començar la meva tasca com a cap, vaig adquirir formació com a monitor a l’Escola de Formació d’Escoltes de Menorca, i vaig anar passant per totes les unitats de l’agrupament, treballant amb les diferents franges d’edat. Després d’un breu parèntesis d’inactivitat entre 2004-06, vaig tornar a l’A.E. St. Antoni Mª Claret, per fer-hi de cap d’agrupament i seguir fent de cap. L’any 2010, vaig passar a formar part de l’Equip Diocesà d’Escoltes de Menorca, per quedar-hi durant el trienni 2010-13. Durant aquest 3 intensos anys, vaig treballar juntament amb un excel·lent equip liderat per Eduard López, en el que en Carlos López i jo, desenvoluparem tasques de coordinadors de formació de l’Escola d’EM (Escoltes de Menorca). Una vegada finalitzat el trienni, i després de la falta de relleu i la conseqüent formació d’una gestora, em vaig repensar la meva decisió i vaig decidir entrar a formar part del nou equip que ja s’estava formant per gestionar el moviment. D’aquesta manera, torn a posar a disposició de l’associació la meva ajuda i ara, com a president de la mateixa. - Què us va dur a entrar a l'escoltisme i què us fet donar el pas d’ésser-ne ara el màxim responsable? - Així com vaig anar descobrint l’escoltisme, em vaig adonar que allò era alguna cosa més que un simple centre on s’hi anava a passar-ho bé. És un moviment educatiu que hi te adherides moltes altres coses: valors, aprenentatge, espiritualitat, amistats, educació, convivència, natura, etc. i tot això em va enganxar! Puc dir que realment, és quasi una postura egoista la meva, perquè fent de cap o ara, donant servei a l’associació, el que reps és molt a canvi: el somriure d’un fillet, la satisfacció de la feina ben feta, de la consecució de l’objectiu, l’esforç, les amistats, els records... Vull destacar aquí també, que el fet d’agafar aquest càrrec, no hagués estat possible sense el suport de la meva meravellosa família, a la que tinc que agrair la seva paciència i comprensió en molts moments.  - Amb qui formau el nou equip de gestió? - Aquest nou equip està format per un total de 6 persones més.Hi trobem en Bosco Martí, consiliari de l’associació i de la parròquia St. Antoni Mª Claret, en Carles Pons de St. Climent, secretari i responsable de l’A.E. St. Climent, n’Esperança Pallisser, actual secretària tècnica del moviment i que agafa el càrrec de Directora de l’Escola de Formació. Trobem també n’Eulàlia Allès, cap de l’A.E. St. Bartomeu i que serà la coordinadora de formació, en Jordi Calafat, cap  d’ agrupament de Federico Pareja s’encarregarà de ser el Responsable de caps d’ agrupament i coordinador de branques, i finalment, en Jesús Dutrey, tresorer i pare d’una jove que participa a l’A.E. Federico Pareja de Ciutadella. Però aquest equip no està sol, tenim als 8 agrupament de l’illa que ens recolzen i també acompanyem, a un equip de comunicació amb dues persones més, un equip de creixement dirigit pels germans López de Ferreries, i també estem en procés de formació d’una Taula Pedagògica en la que ja hi ha una persona. A més, de l’estaló que notem dels altres grups de persones que ens segueixen (antics presidents, consiliaris, equips passats, equips de pares i mares, etc.)