Menorcamp!

Benvinguts a Menorca!. Aquesta pàgina està feta per la multitud de caus, agrupaments i esplais principalment de Catalunya i València  que cada any contacten amb nosaltres demanant-nos ajuda per pernoctar o per fer els seus campaments d' estiu a Menorca. Primer de tot dir-vos que estem encantats de rebre la vostra visita després ens haurem de posar una mica més seriosos i dir-vos que no vos podem deixar pernoctar als nostres caus i instal·lacions. No estan adequades legalment per a allotjar-vos per diversos motius entre els quals hi figura principalment la llei de turisme i sobretot que qualsevol veí de la zona  fent un procediment senzill o sigui enviant un correu electrònic a bustiainspeccioturisme@dgoturis.caib.es i detallant el cas concret i la direcció exacta del nostre cau, ens i sobretot us pot ocasionar problemes molt grans (milers d' euros de multa) solament per allotjar-vos de manera inadequada.  Però vos ajudarem igualment una mica a cercar algunes coses interessants.... Si voleu dormir al litoral, podeu sempre, fer una instància a la delegació de costes de les illes Balears amb prou temps (2/3 mesos)  per a pernoctar amb permís a qualsevol de les platges de Menorca (fent bivac, es clar).  


Algunes interessants opcions per a pernoctar són les instal·lacions del Consell insular de Menorca les quals podreu trobar a www.injovemenorca.com i sino a les del Bisbat de Menorca . També podeu recórrer a les municipals (contactar amb cada ajuntament). Hi ha disponibles 2 càmpings (S' Atalaia a Ferreries i el de Son Bou a Alaior) i un preciós alberg privat a Ciutadella hostelmenorca.es . Pensau també a entregar la documentació (sino esteu exents) del campament amb anterioritat (15 dies si no anem errats) a l' injove (podeu demanar informació a una de les tècnics del Consell Insular: msb.admin@cime.es . Recordau que la llei de la CAIB diu que necessiteu un socorrista de platja / piscina per les activitats extres al mar / piscina, si el lloc on les realitzeu no en té un de propi. Podeu incórrer en una falta administrativa greu si no ho demostreu adequadament. Si teniu pensat fer ruta pel Camí de Cavalls, una interessant opció si passeu pel costat és la piscina pública de l' hotel Cala Blanca (Tot i que està inclosa en un allotjament turístic està construïda en un espai municipal). Podeu emprar de manera gratuïta i amb cura les instal·lacions (dutxes i wc també).  Vos adjuntem un link on podeu descarregar en pdf els principals telèfons de contacte i emergències a Menorca . Interessant opció!. 


Vos posem  també els webs dels autobusos regulars entre nuclis urbans i a les platges del terme de Ciutadella per si teniu que emprar aquests: www.tmsa.es i www.bus.e-torres.net . És notable la idea de demanar allotjament a canvi de servei (feina) si com en el vostre cas, no teniu gaire calers. Nosaltres ho hem fet a cops, però cal dir que la feina sol ser dura i a l' estiu amb temperatures de 35 a 45ºC a partir de les 12.00h, cal estar "rostits" per aguantar segons quines tasques. Podeu mirar WWOOFF España (hi ha alguns llocs per Menorca que si no vaig errat tenen conveni...) També podeu mirar gobmenorca.com (és una entitat ecologista a les Illes, prou important) qui promou un interessant projecte de custòdia agrària. Posau-vos en contacte amb ells i els explicau que voleu fer, però per favor quedau bé i compliu el vostre acord, fa més soroll un arbre que cau que un bosc que creix.


Dir-vos en aquest sentit i ja per acabar que els serveis públics de neteja de Litoral (algunes mares que coneixem i que treballen a l' empresa adjudicatària) denuncien sovint les males pràctiques mediambientals i poca educació (deixen fems per tot) d' alguns grups organitzats amb menors i de parla catalana i amb foulard penjat pel coll. Dir que aquest fet ja no ens fa avergonyir si no encara més, malmet la nostra imatge com a moviment educatiu. Ni cal recordar-vos que per favor heu de recollir els fems que genereu (ho fem però) i si voleu fer alguna neteja de litoral (si podeu recollir els fems que arriben a determinades platges i cales que no tenen servei de neteja i de pas feis voluntariat mediambiental) estarem encantats i  podeu enviar un mail explicatiu  i una foto de l' activitat a  redaccion@menorca.info  el principal mitjà de comunicació  escrit de  Menorca.  Doncs si us plau cuidau la nostra illa (País) la qual i per uns dies serà vostra. Sempre a punt!.